gold silver
mailing paying
home

Preţul de platină
Dolar, Lira, Euro


pdf

Platinum are multe proprietăţi. Este rezista la coroziune şi abraziune, ea nu se oxida la aer şi rezistent la atac chimic. Sale de temperatura de topire este de mare (1775 de grade), dar este mult mai flexibil şi adaptabil ca de aur. Principala sa utilizare este de a industriei ca un catalizator de bijuterii sau la fabricarea de bijuterii.
Ea aparţine familiei de PGMs (PGM), care include: Platină (pt), paladiu (PD), Rodhium (Rh), Ruthérium (ru), iridiu (CI) şi osmiu (Os). Dacă în anul 2009 dă-mi timp am scrie pe un subiect de producţie şi de consum de platină, precum şi de preţul de rodiu pentru a înregistra mai mult de 10 000 de dolari o uncie (oz ştiind că corespunde la 31,103 de grame, este scump grame). Şi da, de platină, cu 2230 de dolari pentru a înregistra o uncie, în primii ani nu este chiar cel mai scump elemente de familie din PGMs.
În 2003, preţul de aur şi petrol au captat atenţia mea, n-am mai avut timp de a publica o diagramă pe preţul de platină. Obligat de a face alegeri într-o lume în plin miniere de la fiert, la preţul de platină a fost sacrificat. De 5 ani, aşteaptă cu răbdare pentru dreptul de timp pentru a posta un subiect pe preţul de platină şi spune toate bune pe care cred ca din acest metal preţios.
De a reveni la suprafata de o mie de dolari o uncie de platină în final, dă-mi acum posibilitatea de a vorbi cu cel numit, eronat, "niste bani" şi este mai mult, o parte a acesteia şi raritate calităţi, de fratele mai mare de aur ca fratiorul de bani.

I. De Platină
A. Utilizarea de platină.
Mai mult de jumătate din producţia mondială de platină este folosit la fabricarea de convertoare catalitice pentru industria de automobile (59%) este un catalizator în sistemele de evacuare de reducere a evacuărilor de compuşi toxici (numai 20% platină utilizate de către industria de automobile de la reciclarea de conducte de evacuare). Mai puţin de un sfert din producţia de platină este utilizat pentru a face bijuterii bijuterii (18%). Restul de producţie este folosit în chimie (4%), la fabricarea de sticlă (5%), energie electrică şi electronică (4%) şi de ulei (2%), doar 1% din producţie Lumea platină este folosit pentru investiţii.
Platinum este, de asemenea, utilizat ca un catalizator pentru celule de combustibil pentru a converti hidrogen şi oxigen în energie electrică, folosind marginale de azi, dar maine ar putea face chiar mai multe punte de atractiv.

B. De producători de platină.
Africa de Sud şi Rusia produce 90% din producţia mondială de platină, Africa de Sud în pace pentru conturile de trei sferturi din producţia mondială de platină. Ea are o producţie de platină conduce prin Bushveld Complexul care contine depozitele de platină cea mai mare. Cu toate acestea, Rusia este primul care trebuie utilizate sale mari depozite de la începutul anilor Urals XIX-lea. În acel moment, ea reprezintă 90% din producţia mondială de platină, a platină greve, chiar şi monedele 1828 la 1845.
Restul de platină din lume este produsă în principal de către SUA şi Canada. Minele de platină sunt mai rare şi mai puţin din punct de vedere geografic distribuite de bine ca mine de aur.

C. Lumea producţia de platină.
În 2007, producţia mondială de platină a fost de 6,5 milioane de uncie de platină aceasta reprezintă mai puţin mult de douăsprezece ori producţia mondială de aur (80,3 milioane de uncii de aur) şi de 100 de ori mai puţin decât de bani din lume (659 de milioane de uncii de argint).

II. Preţul de o uncie de platină în dolari, euro şi lire sterline.
A. Preţul de o uncie de platină de dolari pe an.
Din anul 1960, preţul de o uncie de platină, ajustate pentru a inflaţiei, a văzut trei valuri de creştere:
Nr 1 1968-1969: doi ani.
Nr 2 1978-1980: trei ani
Nr 3 2000-2008: opt ani.
Pentru a fi concis, cele două valuri de creştere precedent, care a adus la curent mediu anual în 1600-1800 uncie de platină, a fost scurt valuri. Pe de diagramă vom vedea în mod clar că valul a început în 2000, care continuă până astăzi este diferit, cu mult mai solide fundaţii. Nu cred că acest val de extindere va fi efemer ca ultimii doi, pentru că sunt de origini diferite.
Zona de 600 dolari pe uncie de platină este de un mare sprijin pentru zona de peste 48 de ani, nu cred ca vom revedea o zi acest nivel de preţ mediu anual pentru preţul de o uncie de platină în timp ce în timp ce creşterea este încă posibil.

B. Preţul de o uncie de platină în dolari de zile.
Preţul de o uncie de platină este acum puţin mai jos, de 1100 de dolari, pe suport de 1,000 dolari pe uncie de platină va fi foarte puternică, în partea de jos a ceaşcă este de la colt. De 1000 dolari pentru o uncie de platină este de suport tehnic pentru analiză, dar de asemenea, un important prag psihologic. Greu de spus exact ceea ce va nivel de rebound, dar zona de 1000 dolari este interesant. În cazul în care sprijinul a fost rupt în 1000 de dolari ar trebui să fie doar temporar şi foarte repede, deşi este încă devreme ideal de a aştepta un rebound pentru a cumpara.


C. Preţul de platină în euro şi lire sterline.
Preţul de platină în lira este, de asemenea, o zona de suport la 600 de lire uncie de platină. Recordul este de 1143 de lire uncie de platină, în martie 2008.
Preţul de platină din zona euro are un sprijin de la 800 de euro pe uncie de platină. Record de platină preţuri în euro la 1450 euro pe uncie de platină. Conştienţi de faptul că reprezintă 31103 uncie de grame, preţul unui gram de platină este de 46 de euro pentru a înregistra. Astazi, cu o uncie de platină la 780 de euro, suntem la 25 de euro pe gram de platină şi de 25 000 pe kilogram.

Platinum este un metal preţios mai rar decât de aur, şi foarte puţin utile de produs. Investitorii de prea multe ori uităm, în 1000 de dolari, 800 de euro şi 600 de livre uncie de platină care le merită mult mai mult atenţia.

Dr Thomas Chaize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

raw material
other
mailing free
dani2989 logo