gold silver
mailing paying
home

Carbonat de potasiu

Potasă Termenul provine de la cenuşă oală engleză, ceea ce înseamnă cenuşă oală, cu două secole în urmă a fost potasa extrase din lemn de frasin în vase mari de fier. Mină primul potasă a fost deschis în Germania, în mijlocul secolului al 19-lea, acum provine în principal carbonat de potasiu minele de carbonat de potasiu din Saskatchewan (Canada) si Muntii Urali (Belarus şi Rusia). A nu se confunda minereul potasei este compus din Sylvinite bogata in oxid de potasiu folosit ca îngrăşământ, după rafinare şi potasiu, elemente chimice simbol K, care este un metal alcaline obţinute din carbonat de potasiu. Potasă din apa de mare prinse in zonele de campie sunt milioane de ani, această apă a evaporat, lăsând un strat compus din sulfat de calciu, clorură de sodiu (sare), clorură de potasiu şi săruri de magneziu. Depozitele de azi potasă sunt găsite îngropate la o adâncime de 500 la 1 000 de metri în subteran. Carbonat de potasiu este utilizat la 95% până în agricultură, restul este utilizat în detergenţi, săpunuri şi sticlă.

I Agricultură.
Există mai multe tendinţe majore care par a fi în mod clar identificate, pentru agricultură:
De creştere a populaţiei lumii, acesta a crescut de la 2,5 miliarde de euro în 1950 la 5.9 miliarde de locuitori în 1998. Populaţia lumii este acum estimată la 6,8 miliarde de persoane şi nu este de aşteptat înainte de 9 miliarde de euro. În paralel, suprafaţa de teren arabil a fost stagnante de 30 de ani, care provoacă o scădere continuă a terenurilor agricole pe cap de locuitor din lume.

Schimbare în obiceiurile alimentare, ţările în curs de dezvoltare să adopte dieta a ţărilor bogate, cu un regim alimentar bogat în proteine. Creşte consumul cărnii de vită, carne de vită consumate de grâu, care cauzează o creştere a cererii ingrasaminte. Este nevoie de 100 de ori mai multă apă pentru a produce 1 kilogram de carne de vită decât un kilogram de grâu şi e nevoie de 7 kg de grâu pentru un kilogram de carne de vită. Carne de consum în China mai mult decât dublu de la 19989 până în 2009, astăzi este de 50 kilograme pe cap de locuitor şi cea a SUA este de 126 kg pe an.
Farmland stagnat, a se vedea scadă, ca urmare a deşertificării, urbanizarea, salinizarea, despădurirea, de irigare săraci, eroziune şi schimbările climatice. Terenurilor agricole este o marfă preţioasă şi sunt administrate pe termen scurt, cantitatea şi calitatea acestora sunt ameninţate. Teren arabil şi apa sunt active valoroase prea des irosite de un management pe termen scurt.

Problema cu apa sau cu aur albastru, acum ne cresc roşii în deşert, orez în cazul în care nu a existat de porumb, mango in loc de cactus, aceste minuni sunt în preţurilor la produsele agricole deşeuri din rezervele de apă preţioase. Din 1961 suprafaţa agricolă echipate cu sisteme de irigare s-au dublat în lume. Are nevoie de apă sunt în creştere, în timp ce rezervele nu au fost niciodată atât de ameninţat de proasta gestionare, poluarea, pierderea de zone umede, secetă (agricultura consumă trei sferturi din apa din lume ).
Schimbările climatice, care exacerba secetă, salinizarea solului, deşertificare, inundaţii, eroziunea sunt factori de limitare pentru producţia agricolă din întreaga lume. Inundaţii în Bangladesh, incendii majore în sudul Californiei, seceta din Australia, au devenit fenomene de aproape de sezon.

Pentru a rezuma ceea ce este deja prea scurt, hrana pentru agricultura o populaţie mai mare, care mănâncă mai mult cu terenuri mai puţin, calităţi mai mult rău, sub rezerva de apă stres şi climat mai important.
Pentru a complica lucrurile, preţul petrolului este o tendinţă de creştere pe termen lung, atât de necesare ingrasaminte de azot (N), tractoare, pesticide şi în cazul în care preţul petrolului este mai presus de o parte a producţiei agricole, nu mai este utilizat pentru alimente, dar pentru producţia de agrocombustibili ...

Aceste tendinţe sunt mai complexe, interconectate şi sub rezerva multe bătălii cu privire la cauzele şi consecinţele. Dar ei par a fi evidente, observabile de zi cu zi la domiciliu şi în întreaga lume atunci când vă deplasaţi. Agricultura va trebui să facă minuni pentru a alimenta cu succes tot mai mare a populaţiei lumii, fără a creşte probleme este ea însăşi o victimă.

II. Îngrăşăminte şi potasa.
Ingrasaminte conţin trei elemente de bază, numită NPK: azot (N) pentru dezvoltarea de plante, fosfor (P) pentru rezistenţă şi de potasiu (K) pentru randament, calitate şi rezistenţă la stres (boala şi secetă). Carbonat de potasiu reduce transpiratie de plante şi scade sale consumul de apă şi de plante mai rezistente la secetă. Veţi observa că proprietăţile de plante potasei (fructe mai mari, precum şi rezistenţa la secetă) să corespundă problemelor actuale şi viitoare a agriculturii (randament, penuria de apă, boala).
Cele patru ţări mari consumatoare de ingrasaminte sunt China (1,3 miliarde de euro), SUA (exportul de produse agricole), India (1 miliarde de euro) şi Brazilia (exportator agricole). Printre cele mai mari patru consumatori de ingrasaminte, există trei ţări în curs de dezvoltare (Brazilia, India şi China) avea o creştere economică foarte puternică şi a căror cerere pentru agricultura este în creştere.

Carbonat de potasiu este utilizat în principal în cultivarea fructelor şi legumelor (17%), porumb (15%), grâu (15%), orez (14%), producţia de zahăr (4%), bumbac ( 4%), soia (4%) şi ulei de palmier (2%). Din 1961 până în prezent populaţia lumii sa dublat şi în acelaşi timp, producţia de grâu şi orez sa triplat producţia de legume şi de porumb a crescut de patru ori, producţia de tomate a crescut de cinci ori şi a producţiei de soia a crescut de opt ori. Crop de producţie folosind potasă (legume, grâu, orez, cereale, soia ...) a crescut mai rapid decât creşterea populaţiei din 1961 până în prezent şi această tendinţă va continua, probabil, în următorii ani, cu mai mult de creştere a populaţiei lumii şi schimbarea obiceiurilor alimentare.

III. De producţie şi preţul de potasă.
De la prima descoperire de potasă în Canada în 1943 şi a Uniunii Sovietice în 1949, Canada domină producţia mondială de potasă, cu 95% din producţia sa din provincia Saskatchewan şi 5% din New Brunswick. În 2009, producţia globală de potasă a scăzut cu aproape o treime, de la 35 la 25 milioane de tone de potasiu, cu creşterea preţurilor şi de criză. În 2009, Canada a produs 6 500 de tone de potasiu, No. 2 Belarus 3850 de tone de potasiu, No. 3 Rusia 3 600 de tone de potasiu, No. 4 China 2750 de tone de potasiu, No. 5 Germania 2 300 de tone de potasiu şi de No. 6 Israel cu 2 000 de tone de potasiu, 85% din producţia mondială de potasă din aceste 6 ţări şi 55% din producţie şi 75% din rezervele în două regiuni, Saskatchewan Ural. Cererii de îngrăşăminte este aproape universal, dar producţia sa este limitată la un număr restrâns de ţări. Principalele ţări consumatoare de ingrasaminte (China, SUA, India şi Brazilia) depind pentru producţia lor agricole dintr-un număr limitat de ţări. China (orez, grâu) este cel mai mare producător al patrulea potasă şi are probleme importante de teren arabil şi de apă se referă numai la ¼ din necesarul său cu producţia sa de potasiu. US (porumb, soia, grâu), Brazilia (soia, porumb, trestie de zahăr), importurile de 90% din potasiu se hrănesc şi India (orez, grâu), importurile de 100% din potasei care le utilizează pentru a alimenta cetăţenii săi miliarde de euro. Potasă nu este limitate, resursele sunt foarte importante, dar ele sunt concentrate în câteva locuri în lume, în special în Canada, Rusia şi Belarus, ţări producătoare de zece ori mai rar decât ţările consumatoare.

Potasă nu sa continue activitatea ca ulei sau de aur, în care preţul este rezultatul unor negocieri directe între consumatori şi producători. Preţul de potasă a crescut considerabil în ultimii ani, reflectând creşterea cererii şi ofertei "inelastică" producţia de potasă. Acesta este rezultatul a numărului limitat de producători (şapte producători potasă ¾ din producţia mondială totală de potasiu), precum şi de investiţii considerabile necesare pentru a deschide o nouă mină de potasiu. De exemplu, Canada este producator mondial de potasă au totalizat numai 11 minele în exploatare derulate de companiile miniere trei.

Preţul de potasă a stagnat într-un canal de preţ între 130 şi 160 de dolari 1991 - 2003 de dolari, atunci preţul de potasă au ridicat la mai mult de $ 1 000 în 2008, înainte de a scădea la 350 $ în perioada de criză. Astăzi, preţul de potasă este rezultatul unui impas, între consumatori (China si India) şi producătorii (Canada şi Rusia). Este chiar mai dificil de a da un preţ pentru a fi atât de situaţia actuală între producător şi consumator este întins, este posibil să se estimeze o gamă de 350 - 400 de dolari la vederea anumitor contracte semnate recent. China a semnat cu un producător din Belarus, la 350 dolari pe tonă de potasiu şi India, cu producătorii de canadieni 370 dolari pe tona de potasiu, dar sunt doar contracte de scurtă durată. Cu preţuri mai mari crescut de patru ori mai mult decât în 4 ani şi criza, agricultorii au utilizat mai puţin de vas, plantele au fost extrase din rezervele de terenuri existente de potasiu, care a sărăcit, consumul este de aşteptat să plece evita o scădere dramatică a producţiilor agricole. Tu nu se poate face aport de potasiu pentru 1 sau 2 ani după randamentele scădere rapid.

Pare clar pentru vederea fundamentelor (creşterea populaţiei, schimbarea de utilizare, de pierdere a terenurilor agricole, probleme de apă şi schimbările climatice), interesul grupurilor miniere majore, preocuparea de China, India şi Brazilia, care produc potasa va creşte pe termen lung (nu există nici un substitut cunoscut pentru potasiu). Aceasta este viteza de creştere a producţiei potasă va determina nivelul de preţul pe tona de potasiu, ca exces de capacitate de producţie potasă a scăzut în fiecare an, cu cerere crescută.
Taxe de intrare să se alăture clubului exclusive ale producătorilor de potasiu este de 1 la 3 miliarde de dolari pentru a construi o mina de carbonat de potasiu, după cumpărare unul din juniores puţini. În acest ritm, producţia de potasă este un domeniu în cazul în care candidaţi pot fi numărate pe degetele de o parte ...

                Dr Thomas Chaize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

raw material
other
mailing free
dani2989 logo