gold silver
mailing paying
home

Volledige olie

De prijs van een vat ruwe olie is gedaald van 145 tot 103 dollar. U kunt alles lezen over "het einde van de olie-zeepbel," "de olieprijs ineenstorting "," prijs te hoog, "blah blah blah… ..
Ik aarzelde tussen elementaire uitleg (piek olie, daalde de productie van de majors, de vraag naar olie uit China en India, de strategische olievoorraden, de wereldbevolking en olie…) en een grafische prijzen olie. Ik koos voor soberheid en gecondenseerde een grafiek van de olieprijzen (ik herhaal theoretische verklaringen in mijn volgende mailing op grote oliemaatschappijen). Laten we eens kijken hier in de aard en omvang van de huidige daling van de olieprijzen.

I. Onthouden !
In 2001 waren wij een zeer kleine groep te bullish op olie. Vaak zijn we niet op de hoogte. Het feit dat het onderwerp aan bod van de olie zou ons minstens voor incompetent en vooral voor de "dorp idioot", met een premie, soms een paar beledigingen. Critici van gisteren we lachen vandaag zonder aankondiging van het einde van de olie-zeepbel, het einde van de tirannie van olie, de olietanker zinkt, zonder zelfs maar te proberen te begrijpen wat er werkelijk is gebeurd in de afgelopen jaren met de prijs van olie.
Hun woorden vul me met opwinding, ze zijn er nog steeds, met steun van de technologie in 2000, namen deel aan het feest van bankleningen en de ineenstorting van de dollar, hetzelfde praten we over tot zinken brengen van olie, terwijl ondanks de achteruitgang van haar vorige week de prijs van een vat ruwe olie is gestegen vertienvoudigd sinds 1999!
Hun argumenten algemeen draait rond een idee: "olie er nog veel," zonder enig argument (het is de staat van genade intellectuele). Zij moeten de duizenden geologen, technici en olie Tycoon zwarte goud te investeren miljarden dollars aan olie-exploratie onshore en offshore waar ze moeten zoeken. Zij hebben in de afgelopen jaren steeds moeilijker voor de vernieuwing van de oliereserves van hun bedrijf. Paradoxaal genoeg is de pessimisten over deze kwestie zijn vrij optimistisch geologen en béats zijn vaak economen die niet weten het verschil tussen een slingergiek en een kermis carrousel…

II.De drie golven van de stijgende olieprijzen.
Er zijn drie golven sinds 1999 op de stijgende olieprijzen:
De golf nr. 1 heeft een piek op 37,22 dollar per vat, het heeft gecorrigeerd 70% van de golf van toename.
De golf nr. 2 heeft een piek op 77,05 dollar per vat, het heeft gecorrigeerd 43% van de golf van toename.
De golf nr. 3 had een top op 145,16 dollar per vat en als het corrigeert golf als de nummer 2 kan stuiteren op het gebied van 100 dollar (psychologische ondersteuning) met een golf correctie van 43% of in de ruimte $ 80 (steun voor de voormalige top) met een correctie op de golf nr. 1 van 70%.
Het is interessant, omdat de 100 dollar en 80 dollar zijn terecht steunt belangrijk voor de prijs van een vat olie.
Ik stel voor twee opties voor de lage olieprijzen op 100 dollar en 80 dollar voor een orde van grootte van wat een normale correctie gebaseerd op twee eerdere golven neerwaartse trend zonder te worden ondervraagd. Wat is veel moeilijker vast te stellen is de duur van deze daling, een paar dagen, weken of maanden? Het kan zijn dat er een golf van snelle correctie of heel lang met het type a, b, c. De factor tijd is niet duidelijk kan worden vastgesteld, de vorige ronden van de correctie werd 15 en 5 maanden, wij hebben vandaag de tweede maand van daling van de golf nr. 3.
Heb je gemerkt dat elke nieuwe hoge prijs van een vat ruwe olie is meer dan het dubbele van de hierboven?

 

           De belangrijkste vraag van vandaag is: Hoe moeten we interpreteren de daling van de prijs van een vat ruwe olie in de afgelopen weken? Zoals het einde van een cyclus bullish op olie of als een golf van de correctie in een super stier cyclus?
Ik mijn positie in de afgelopen jaren, zijn we in een super-cyclus motorolie met grote structurele veranderingen in de wereldwijde productie van olie, slingergiek aan de benzine pomp, de huidige daling is een golf van natuurlijke en tijdelijke daling in een soort van super stier cyclus van de olieprijzen in de zeer lange termijn.

We moeten geduldig zoeken naar het juiste moment om te tanken benzine en twijfelt niet aan de fundamentele tendens is niet ondervraagd.

Dr Thomas Chaize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

raw material
other
mailing free
dani2989 logo