gold silver
mailing paying
home

Panouri solare fotovoltaice: preţuri & Producţie

Există două tipuri de panouri solare, fotovoltaice şi termice, cele de interes aici sunt fotovoltaice (PV) care transformă lumina în electricitate. Antoine Becquerel este că, în 1839, a descoperit că unele materiale ar putea produce electricitate atunci când este expusă la lumină. Dar numai în anii '70 că primul "goana" Sun a avut loc, cucerirea spaţiului cosmic şi a dezvoltat primul şoc petrolier a creat nevoia. De creşterea preţului petrolului din 1998 a fost raza de soare din sectorul energiei solare, trăim graba a doua. Industria fotovoltaice sau tehnologice viitoare mort-end?

I. Celule fotovoltaice.
Celule fotovoltaice care alcătuiesc o fabricatie panou solar folosind siliciu (Si) din cuarţ, siliciu este folosit ca un semiconductor din panourile solare, pentru că este semiconductoare cele mai profitabile, deoarece cele mai abundente. Siliciu trebuie să fie pur 99.9999% (gradul solare) pentru a fi utilizate în celule fotovoltaice. Acest grad de siliciu se obţine la o temperatură de 1500 ° şi într-o cameră sigilată pentru a preveni orice poluare, procesul este complex şi de energie şi este punctul slab la fabricarea de panouri solare.
Odată obţinute, acest bloc de siliciu pur se taie în felii subţiri (napolitane), cu ferăstraie diamant şi tratate chimic cu acid pentru a îndepărta impurităţile din suprafaţa sa. Diminueze costurile cu o grosime de napolitana "tranşe sunt mult mai subtile şi putem face: din acelaşi bloc de siliciu, permiţând astfel reducerea costurilor de producţie.
Există mai multe tipuri de celule fotovoltaice, celule siliciu monocristalin, de siliciu este de prima clasa, constând dintr-un singur cristal de siliciu. El are o performanţă bună, dar este mult mai costisitor şi complex pentru cea mai mare energie pentru a produce. Celule multi-cristalin sunt fabricate din silicon şi constând dintr-o calitate mai scăzută de cristale de mai multe, mai puţin costisitoare decât un singur cristal, dar cu o producţie mai scăzută. Tandem celule multi-joncţiune sunt compuse din mai multe straturi de siliciu. Ei au o performanţă mai bună, dar sunt mai scumpe. Celule CIS Technology semiconductoare este diferit, folosind metale precum indiu cupru, seleniu, germaniu de galiu şi ca un semiconductor în loc de siliciu. Amorf celule solare pe bază de gaze silan (SiH4), produs de siliciu pe sticla (plastic, metal, sticla). Costul şi performanţa sunt mici, avantajul este că funcţionează în condiţii de lumină redusă şi că sprijinul poate fi flexibilă.
Fiecare tip de celule solare de eficienţă şi costul de fabricaţie este diferit. Acesta este motivul pentru un panou solar pentru o casa sau un satelit nu va avea aceeasi performanta si pret. Acestea sunt celule de siliciu multi-cristalin (jumătate din vânzări) şi monocristalin (1 / 3 din vanzari), care sunt cele mai utilizate pentru cost / performanţă.

II. Capacitate de producţie de panouri solare din lume.
Producţia de panouri solare a început trezesc în 1998, deoarece preţul petrolului a început ascensiunii sale ameţitor de asemenea. Preţul petrolului a crescut de şapte ori 1998 - 2008 şi, în acelaşi timp capacitatea de generare de energie electrică din panouri solare fotovoltaice a fost multiplicată cu 20.
Dar în 2008 şi 2009, în ciuda scăderii accentuate a preţurilor la petrol a capacităţii de producţie de energie electrică din celule fotovoltaice a continuat să crească, deoarece criza a cauzat o scădere a costurilor de fabricaţie şi, deoarece în preţurile pe termen lung ulei rămâne într-o tendinţă foarte urcarea. Creşterea capacităţii de generare de energie electrică de la panouri solare din lume a fost de 70% în 2008 şi 47% în 2009 (36% pe an, în medie, din 1998), este o zonă în care soarele straluceste, în ciuda de criză.

Ţările în care cele mai multe panouri solare este Germania, cu 9677 de megawaţi, sau 47% de panouri solare din lume, dar numai 1% din producţia naţională de electricitate. Spania este a doua ţară cu 3423 de megawaţi, sau 16% din capacitatea la nivel mondial, dar numai 2% din producţia ţării. Capacitatea german a fost înmulţită cu 179 şi 3423 de spaniolă din 1998.
Ţări terţe din lume este Japonia, cu 2628 de megawati, a patra din SUA cu 1645 de megawati, iar al cincilea în Italia, cu 1188 de megawaţi.
Restul de 23 de ţări reprezintă doar 11% din capacitatea instalată în panouri solare din Coreea de Sud, Republica Cehă, Franţa, Belgia, China, Australia, India, Canada, Portugalia, Elveţia, Olanda, Grecia, Austria, Anglia, Mexic, Israel , Malaezia, Suedia, Norvegia, Bulgaria, Finlanda, Turcia, Danemarca.

Dacă vom împărţi capacitate de producţie de panouri solare cu numărul de persoane pe care le vedea că Germania are o capacitate de 118 de waţi pe cap de locuitor, Spania, 73 waţi şi 20 waţi Japonia, Franţa 0.6 watt China şi India 0.2 W 0.1 watt si media mondială este de 3,3 waţi.
Pentru China ajunge la nivelul din Japonia, producţia sa ar trebui să fie înmulţită cu * 92 pentru a ajunge la una din Spania de 334 şi cea a Germaniei de către * 531. China este producător mondial de panouri solare şi se pare foarte probabil că după ce a panouri solare vandute in intreaga lume va deveni, de asemenea, cel mai mare producător de fotovoltaice solare. China, acum preferă să exporte producţia de panouri solare la regim maxim, dar mâine este foarte probabil să scadă dependenţa de energia pe care o va acoperi ţara cu panouri solare.
Capacitatea de producţie din India trebuie să fie multiplicat pentru a ajunge la nivelul de 200 din Japonia, de 716 şi că, din Spania în 1139 cu cea din Germania.
Capacitatea de producţie din China şi India, reuniţi reprezintă 2% din capacitatea de producţie de energie electrică fotovoltaică din lume, în timp ce conturile lor a populaţiei pentru 37% din populaţia lumii şi că China produce jumatate din panouri solare din lume .
Franţa ar trebui să crească capacitatea de producţie cu 37 pentru a obţine nivelul de Japonia, cu 133 de cea a Spaniei şi 212 pentru cea a Germaniei.
Europa are trei sferturi din capacitatea instalată în panouri solare fotovoltaice din lume, dar această capacitate este încă foarte inegal distribuite, aceste diferenţe ar trebui să diminueze în anii următori. Astfel, Franţa este de aşteptat să crească în mod semnificativ instalarea de panouri solare fotovoltaice, are o populaţie numeroasă şi câteva panouri instalate (la fel pentru Anglia, Olanda sau Turcia).

III. panouri fotovoltaice: perspective.
Pesimiştii ieri solare sunt astăzi, dar perspectivele de creştere în fabricarea şi instalarea de panouri solare rămân exponenţială. În 2007 şi 2008, producţia mondială de panouri solare a fost limitat de capacitatea de siliciu solare grad. Nu a fost suficient de plante capabile să producă energie solară grad de siliciu "pentru panouri solare. Acest lucru nu este necesar pentru producerea de cristal de siliciu, care nu a reuşit, dar fabricile pot produce siliciu solare grad. În acest an, din nou, cel mai mare producător mondial de panouri solare cu 100% a capacităţii sale de producţie. Asociaţia Industriei Europene fotovoltaice (EPIA) prevede ca capacitatea de generare de energie electrică de la panouri solare pentru a creşte China ori iunie-august 2014. În Franţa, ar trebui să fie înmulţită cu 10 (scenariul), la 20 de ori (scenariu optimist). Creşterea este de aşteptat să fie la fel de importantă în SUA (de la 6 la 11 *) şi Anglia (de la * 21 * 36) şi chiar Germania, No. 1 de energie electrică solară, capacitatea de producţie a energiei electrice fotovoltaice este de asteptat sa se dubleze, a se vedea triplu 2014. Ponderea energiilor regenerabile (solară, geotermală, eoliană) să se dubleze până IAE în SUA în 15 ani.

Potrivit IAE producţia de energie electrică din panouri solare din lume ar trebui să crească de la 37 TWh la 4572 TWh (înmulţit cu 123) până în 2050. Acest lucru ar creşte cota de generare a electricităţii PV cu 0,5% la peste 10% din producţia de energie electrică la nivel mondial. panouri solare fotovoltaice de energie néssécitent în timpul fabricării lor, dar mai puţin şi mai puţin. Pe un acoperis de sud este nevoie de între 1,6 şi 3,3 ani, în funcţie de locaţie, astfel încât panourile solare produc mai multă energie decât este necesar pentru fabricarea lor. În 2020 limita de timp ar trebui să fie redusă la un an şi şase luni în anul 2050, prin creşterea eficienţei de panouri solare fotovoltaice. Durata de viata curentă a unui panou solar este de 30 de ani, şi în timpul celor 30 ani pe care le produc între opt şi 18 ori de energie care a intrat în fabricarea lor.
Tendinţa este spre subvenţii mai mici în multe ţări, dar creşterea preţurilor la energie electrică, reducerea costurilor de fabricaţie şi progresele tehnologice care decurg din productia de masa a panourilor fotovoltaice pentru a compensa declinul global subvenţii. Costul de generare a energiei electrice fotovoltaice ar trebui să fie împărţit cu 4 sau 5 până în 2050. Motor de producţie şi instalarea de panouri solare fotovoltaice din lume, pe termen lung nu se află în subvenţii, dar creşterea preţului petrolului şi, din acest motiv, am ridicat aici despre panouri solare. De obicei, acestea sunt miniere şi petrol, care sunt subiectele mele preferate. Tendinţa structurală crescătoare a preţului petrolului este cauza creşterii preţurilor la energie mecanică, fosile, minerale şi electricitate. Aceasta permite PV pentru a aduce treptat costurile de producţie de energie electrică convenţionali (gaz natural, cărbune, uraniu, petrol ...)
De exemplu, energia geotermală mare are multe avantaje (performanţă, de disponibilitate ...) lipsa de "flexibilitate" de instalare. El trebuie să trăiască într-o regiune a lumii propriu-zisă, din proprie cativa acri de pamant, au 200 de milioane de dolari pentru a investi şi de a lua între opt şi 10 ani pentru a produce electricitate. Energia geotermală este ridicat lung si costisitor de instalat, dar o performanţă excelentă, PV de acces rapid, cu investiţii mici şi adaptabile, mare de energie geotermală şi energia solară sunt complementare şi nu concurenţi. Mare de energie geotermală şi fotovoltaice solare sunt promis un viitor luminos.

panouri solare fotovoltaice vor rămâne indispensabilă în următorii zece ani pentru producţia de energie electrică, tehnologia lor este operaţional, descentralizată, de încredere şi a concurenţilor sunt limitate. Ca toate formele de producere a energiei fotovoltaice panouri solare nu sunt perfecte, dar defectele lor sunt stăpânite din ce în ce, tehnologia îmbunătăţeşte, iar tendinţa preţurilor la energie este extrem de favorabil. Panourile fotovoltaice sunt o completare necesară pentru producţia de energie electrică "clasice", ele nu sunt soluţia la vârf de petrol, dar ele sunt parte a soluţiei. Dacă aţi pierdut primul deceniu de creştere industrie, nu rataţi în următorii...

Dr Thomas Chaize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

raw material
other
mailing free
dani2989 logo